HTML

Magners Ciderek

Tudj meg mindent a Magners ciderekről!

Friss topikok

A Magners története dióhéjban

2010.06.26. 20:22 CiderElet

Tudtad, hogy a Magners Original Cidert Írországban Bulmersnek hívják? A Bulmers viszont az Egyesült Királyságban egy teljesen más cider, mint a Magners. A Bulmerst az Egyesült Királyságban valójában a Heineken, a nemzetközi sörgyártó óriás állítja elő. Szóval bármit is csinálsz, soha ne keverd a kettőt.

Ez egy zavaros történet. De elmagyarázzuk ...

Réges-régen, Clonmelben, Tipperaryben élt egy tehetséges, fiatal fiú, akit William Magnernek hívtak. Vagy Willie, ahogy a barátai hívták. Élete legfőbb célja az volt, hogy a világ legtökéletesebb ciderét alkossa meg. Tehát 1935-ben Willie vásárolt egy tucat tölgyfahordót és a küldetés elkezdődött.

Hamarosan Willie cidere oly népszerű lett, hogy segítséget kellett kerítenie a cég bővítéséhez. Az Ír-tengeren át Angliába ment, ahol belebotlott egy másik cider gyártóba, HP Bulmerbe. Hamarosan jó barátok és üzleti partnerek lettek, így Willie a ciderét  Írországban a Bulmers védjegy alatt kezdte el árulni.

Egy napon a két jó barát szétvált, a céget felosztották. De Willie-nek megengedték, hogy megtartsa a Bulmers nevet a cidere számára Írországban.

1999-re Willie cidere annyira népszerű lett, hogy az utódai meg akarták osztani az ír parton túl élőkkel.

Mivel a Bulmers nevet Írországon kívül nem használhatták, így Magners Original Cider névre keresztelték, a nagy ember tiszteletére.

A Magners cidereket megvásárolhatod a CiderStore.hu-n, Magyarország első online cider és kultikus italáruházában.

Szólj hozzá!

Címkék: vásárlás ír történet ár almabor cider magners

A bejegyzés trackback címe:

https://magnersciderek.blog.hu/api/trackback/id/tr852112224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása